Functieprofiel: (Wijk)verpleegkundige

Naam organisatie
Icare Verpleging en Verzorging

Contactpersoon
Leonie Hettinga

Telefoonnummer
06 23894258

E-mailadres

l.l.hettinga@icare.nl

Website

www.icare.nl

Functiebeschrijving

De functie
Als wijkverpleegkundige heb jij de regie in handen. Jij draagt zorg voor een goed verloop van de zorg in de wijk. Jij gaat samen met cliënten en collega’s op zoek naar oplossingen waardoor klanten zo goed mogelijk ondersteund kunnen worden om onafhankelijk te leven. Binnen de mogelijkheden en omstandigheden van ieder individu. Omdat jij de wijkverpleegkundige bent, verricht je de noodzakelijke zorginhoudelijke handelingen. Dat doe je ook in complexe en instabiele situaties. Je geeft op een professionele wijze vorm en inhoud aan de zorg en bent bij het hele proces betrokken, van intake tot evaluatie. Jij bent een coach voor je collega’s en geeft aanwijzingen en advies over hoe zorgactiviteiten kunnen worden uitgevoerd. Je bouwt een netwerk op en bent naast de huisarts zichtbaar in de buurt. Kortom, jij bent de spil in het zorgproces en alle verpleegkundige rollen komen bij Icare aan bod.

Je inbreng
Je hebt een voorbeeldfunctie als professional en laat dat zien in je manier van werken. Je hebt oog voor kwaliteitsverbetering en werkt vanuit onze basiswaarden: liefde voor mensen, betrouwbaar, mogelijkheden benutten en steeds beter. Het is belangrijk voor Icare dat jij wilt meebouwen aan het steeds beter maken van onze organisatie. Je toont daarin initiatief en bent ondernemend.

* Je bent gediplomeerd verpleegkundige (HBO-V + BIG registratie);
* Je bent een rolmodel: zorginhoudelijk, professioneel, communicatief, samenwerkend, reflectief, initiatief tonend en ondernemend;
* Je volgt de ontwikkelingen in het vakgebied en je houdt je vakkennis op peil;
* Je levert een bijdrage aan het begeleiden van leerlingen en een goed leerklimaat;
*Je hebt ervaring als wijkverpleegkundige niveau 5.

Minimaal opleidingsniveau

HBO-V + BIG registratie

Informatie over de organisatie

Ieder mens, jong en oud, heeft het recht zolang mogelijk alles uit het leven te halen wat erin zit.Voldoening te halen uit dagelijkse dingen en af en toe iets bijzonders mee te maken. Dat lijkt misschien vanzelfsprekend, maar voor mensen die verpleging of verzorging nodig hebben is het dat vaak niet. Daarom doet Icare er alles aan om de goede dingen van het leven voor iedereen bereikbaar te maken. Dagelijks verplegen en verzorgen we tienduizenden mensen van jong tot oud, zowel bij hen thuis, als in de verpleeg- en verzorgingshuizen. Met onze hulp kunnen de mensen zelfstandig thuis blijven wonen of zo zelfstandig mogelijk functioneren in de huizen. Met een totaalaanbod van diensten op het gebied van verzorging en verpleging helpen wij onze klanten om middenin de samenleving te blijven staan. Uit liefde voor mensen. Dat is Icare!
Icare is werkzaam in alle gemeenten in de Provincie Drenthe en in Groningen in de gemeente Haren. Ook in Gelderland, Flevoland en Overijssel is Icare actief.

Informatie over de afdeling

De wijkteams van Icare werken lokaal en wijkgericht. Omdat de teams klein zijn, is het contact tussen de klant en de medewerkers persoonlijk en vertrouwd. Door de kleine wijkgerichte teams zijn we in staat de zorgverlening aan onze klanten zoveel mogelijk met dezelfde medewerkers te realiseren. Zo ziet de klant niet steeds verschillende gezichten, dat geeft een stukje rust. Het doel van de wijkteams is om vanuit hun professionaliteit zodanig zorg te verlenen dat de klant zo lang en zo zelfstandig mogelijk, thuis kan blijven wonen. Elk wijkteam levert een compleet aanbod van zorg (zoals nachtzorg en zorg in de laatste levensfase) en de teams werken nauw samen met andere zorgaanbieders in de wijk, zoals de huisarts en apotheek. De wijkteams werken samen met de - meer regionaal georganiseerde - specialistisch verpleegkundige teams en de PG teams.

Overige informatie

Regelmatig zijn er vacatures voor wijkverpleegkundigen. Icare biedt zeer goede mogelijkheden voor opleidingen, zodat ook wijkverpleegkundigen met ambitie zeker worden uitgenodigd voor een kennismaking.

Terug naar overzicht functieprofielen
Volg ons meer...