ZorgpleinNoord onderzoekt, adviseert en verbindt.

Home Over ZPN Inloggen
ZorgpleinNoord | Grootste werkgeversverband zorg & welzijn Noord-Nederland

Zoek hier in vacatures

Uitgebreid zoeken

Strategische personeelsplanning

Strategische personeelsplanning

Strategische personeelsplanning (SPP) is een instrument om effectief te sturen op een optimale bezetting van een organisatie, afdeling of team. Op korte en lange termijn. Belangrijke vragen die daarbij aan de orde zijn: Hoe gaat het werk veranderen? Wordt het werk in de toekomst met meer of met minder mensen gedaan? En welke kennis en vaardigheden worden van medewerkers gevraagd?


Aan de slag met SPP

ZorgpleinNoord ondersteunt organisaties met diverse activiteiten (lerend netwerk, masterclasses, ondersteuning en advies) om aan de slag te gaan met strategische personeelsplanning.

Lerend netwerk strategische personeelsplanning

Van maart 2015 t/m mei 2016 hebben we in het lerend netwerk, met elf deelnemers van negen organisaties, kennis en ervaringen uitgewisseld, inspirerende gastsprekers ontvangen en ons verdiept in de verschillende aspecten van Strategische Personeelplanning (SPP). Meer informatie over de onderwerpen die besproken zijn in het lerend netwerk SPP vindt u hier. In 2017 starten we met een nieuw lerend netwerk SPP met nieuwe deelnemers.

Masterclasses strategische personeelsplanning

ZorgpleinNoord organiseert regelmatig masterclasses over strategische personeelsplanning. Meer informatie over inhoud en data vindt u hier.

Ondersteuning door ZorgpleinNoord

ZorgpleinNoord heeft een Routekaart Strategische Personeelsplanning ontwikkeld, waarmee organisaties het gehele proces van Strategische Personeelsplanning kunnen doorlopen. Desgewenst biedt ZorgpleinNoord daar actieve ondersteuning bij.
Meer informatie vindt u in de folder Routekaart Strategische Personeelsplanning (PDF).

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Karin Lutterop, projectleider of Karin Doornbos, onderzoeker/adviseur.

Publicaties en voorbeelden

Advies en ledenvoordeel