Floris: "Ik ben nog steeds heel blij met mijn carrièreswitch"

Thuislerende basisschoolkinderen in combinatie met het werken in de gehandicaptenzorg. In gesprek met een man die bewust de stap gezet heeft naar de gehandicaptenzorg. “Met veel plezier werk ik met mensen met zwaar verstaanbaar gedrag. Ik voel me in deze coronacrisis extra van waarde in mijn werk, omdat het nu helemaal op de begeleiders aankomt”, vertelt Floris.

 

Elke verandering heeft effect

Het houvast van de bewoners is voor een deel weg. Om kruisbestuiving van het coronavirus te voorkomen kunnen ze veelal niet naar hun eigen dagbesteding. “Als je bijvoorbeeld niet creatief bent en gewend bent met dieren te werken, dan is het een hele omschakeling als je in ‘het winkeltje’ werkt. Elke verandering heeft effect op onze cliënten.” Floris is nu een dag vrij en tankt in deze onrustige coronatijd bij in de buitenlucht.

 

Tekort aan personeel

Vier jaar geleden is Floris met veel enthousiasme gaan werken als begeleider in de gehandicaptenzorg. Hij liet zijn werk als vertegenwoordiger in de detailhandel achter zich. “Het is belangrijk dat we mensen interesseren om in de gehandicaptenzorg te komen werken, omdat het veelzijdig en interessant werk is. Er is gewoonweg een tekort aan personeel.”

Floris

 

Hermetisch afgesloten

“Ik krijg buiten mijn eigen groep om weinig mee van de andere groepen, omdat je op een denkbeeldig eiland zit. Er komt in deze coronacrisis nu geen familie. Groepen zijn ook onderling hermetisch afgesloten. De cliënten mogen nu alleen maar met begeleiding naar buiten. Veranderingen waarvan ze gefrustreerd raken. Onderling de anderhalve meter afstand houden is bij ons onmogelijk. Onze cliënten hebben hand-en-hand begeleiding en nabijheid nodig.” Floris vertelt lachend: “Ze zitten aan hun neus en daarna aan mij.”

 

Carrièreswitch

“Ik ben nog steeds heel blij met mijn baan in de gehandicaptenzorg. Juist nu we extra hard nodig zijn. Als het niveau het toelaat, proberen we met beeldbellen de verbindende schakel te zijn tussen onze cliënten en hun mantelzorgers”, besluit Floris dit gesprek.

 

Maak een profiel aan

Ben je nieuwsgierig of werken in zorg en welzijn bij jou past of ben je toe aan een volgende stap in je loopbaan? Of zoek je een werkervaringsplek of vakantie- of vrijwilligerswerk? Met je profiel maak je jezelf zichtbaar voor de ruim 270 aangesloten organisaties in zorg en welzijn in Drenthe, Groningen en Friesland.

Een carriéreswitch is dichterbij dan je denkt.