ZorgpleinNoord onderzoekt, adviseert en verbindt.

Home Over ZPN Inloggen
ZorgpleinNoord | Grootste werkgeversverband zorg & welzijn Noord-Nederland

Zoek hier in vacatures

Uitgebreid zoeken

Masterclass Arbeidsrecht (dag 1)

ZorgpleinNoord organiseert in samenwerking met Hanze advocaat een tweetal masterclasses arbeidsrecht, de eerste op 13 september en de tweede op 22 november. U kunt deze masterclasses los van elkaar volgen. De eerste dag staat in het teken van de zieke werknemer met een arbeidsconflict en/of een functioneringsprobleem & de handelswijze bij incidenten en ernstig disfunctioneren onder de Wkkgz.

Programma:

Ziekte in combinatie met arbeidsconflict & disfunctioneren

In het ochtendgedeelte zoomen we in op zieke werknemer. En meer specifiek gaan we in op de zieke werknemer met een arbeidsconflict of een (dis)functioneringstraject. Vragen die onder andere aan bod komen zijn:

 • wat te doen als er naast ziekte ook een arbeidsconflict speelt? Is mediation dan verplicht? Hoe ziet zo’n traject eruit?
 • hoe ga je om met een zieke werknemer in een verbetertraject? In welke functie en waar moet de werknemer re-integreren?
 • wanneer kun je (tussentijds) overgaan tot beëindiging van het dienstverband?
 • welke sancties kun je toepassen?
 • wat zijn de tips & trics bij ziekte in combinatie met arbeidsconflict en/of disfunctioneren?

Incidenten & ernstig disfunctioneren onder Wkkgz

In het middaggedeelte bespreken we de verplichtingen die gelden op grond van de Wkkgz. We bespreken de meldplicht bij incidenten en ernstig disfunctioneren. We gaan niet alleen in op de meldingsplicht, maar we zoomen in het gehele traject. Aan het einde van de middag heeft u een concreet stappenplan dat u kunt volgen bij een incident of een situatie van ernstig disfunctioneren. Vragen die onder andere aan bod komen zijn:

 • wanneer moet je melding doen bij de Inspectie?
 • wat zijn de consequenties als je dat niet doe?
 • wat doet de Inspectie na de melding?
 • hoe bescherm je naast de cliënten, ook je medewerker? Hoe ziet het traject van hoor-wederhoor eruit? Wanneer stel je de medewerker op non-actief?
 • is een (interne) onderzoekscommissie verplicht? Of wenselijk?
 • en als je tot beëindiging van het dienstverband wil overgaan: wat is dan nodig? Wat moet je kunnen bewijzen bij de kantonrechter?
 • wat zijn de tips & trics?

Resultaten

Na deze module weet u exact hoe u om moet gaan met een zieke werknemer waar naast ziekte ook een arbeidsconflict of een functioneringstraject speelt. Na het volgen van deze module bent u in staat om aan de hand van een stappenplan zorgvuldig te handelen bij incidenten en ernstig disfunctioneren. U weet wat nodig is om in die situatie te komen tot een beëindiging van het dienstverband.

Wanneer

13 september 2018 van 9.30-15.30 uur

Voor wie

Deze masterclass is bedoeld voor medewerkers HR, HR-adviseurs, hoofden HR en medewerkers die te maken hebben met HR-gerelateerde zaken

Door wie

Roelien Klaver, Annelies Baas en William Seijbel verzorgen deze masterclass. Zij zijn als arbeidsrechtadvocaat werkzaam bij Hanze advocaat. Met hun jarenlange ervaring staan ze zowel grote als kleine zorgorganisaties met raad en daad terzijde.

Locatie

Zorgpleinnoord, Rummerinkhof 2, 9751 SL Haren

Kosten, aanmelden en overige informatie

De kosten van deze masterclass voor leden van Zorgpleinnoord zijn € 300,00 per persoon.
Niet-leden betalen € 375,00 (excl. BTW) per persoon.
Prijs is inclusief koffie/thee/lunch/ materialen.

Bij aanmelding via de website gaat u akkoord met de algemene voorwaarden, waarin u ook onze annuleringsvoorwaarden kunt lezen. Lees de privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw gegevens.

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag? Neem contact op met Harryette van den Broek, h.vandenbroek@zorgpleinnoord.nl / 050 5757470

Advies en ledenvoordeel