ZorgpleinNoord onderzoekt, adviseert en verbindt.

Home Over ZPN Inloggen
ZorgpleinNoord | Grootste werkgeversverband zorg & welzijn Noord-Nederland

Zoek hier in vacatures

Uitgebreid zoeken

Masterclass Arbeidsrecht (dag 2)

Zorgpleinnoord organiseert in samenwerking met Hanze advocaat een tweetal masterclasses arbeidsrecht, de eerste op 13 september en deze tweede op 22 november. U kunt deze masterclasses los van elkaar volgen. Deze dag staat in het teken van de actualiteit, de zorg cao’s en we nemen een ‘kijkje in de keuken’ van de procedure bij de kantonrechter.

Programma:

Actualiteiten: nieuwe zorg cao’s, uitspraken, wetgeving & updates

In het ochtendgedeelte zoomen we in op de actualiteit. U wordt bijgepraat over de recente wetgeving, nieuwe zorg cao's en de belangrijkste uitspraken van de kantonrechters. Vragen die onder andere aan de orde komen zijn:

 • Wijziging van het ontslagrecht: wordt het makkelijker om een werknemer te ontslaan?
 • Wat is de stand van zaken over de toekenning van de billijke vergoeding?
 • Hoe voorkom je betaling van die vergoeding?
 • En hoe zit dat met de transitievergoeding? Kan ik die ook gedeeltelijk betalen? En wat verandert er in de opbouw?
 • Wet Arbeid en Zorg: wat zijn de wijzigingen?
 • Invoering 3e WW-jaar. Wat zijn de consequenties?
 • AVG is een feit: bent u al helemaal up-to-date? Zijn er nog tips & trics?
 • Update Participatiewet
 • Arbowet: terugblik & ervaringen.

Toepassing van een cao & ‘kijkje in de keuken’

In het middaggedeelte bespreken we de (on)mogelijkheden om af te wijken van uw cao. Mag u zomaar afwijken van de cao door andere arbeidsvoorwaarden te bieden? Wanneer wel en wanneer niet? Bijvoorbeeld in overleg met de OR? En wat gebeurt er als u in strijd met de cao handelt?

Daarnaast nemen we een ‘kijkje in de keuken’ van een procedure bij de kantonrechter. We nemen u op een praktische wijze mee in de stappen en afwegingen bij het opstarten van een procedure. Vragen die o.a. aan de orde komen zijn:

 • Hoe verloopt een procedure bij de kantonrechter?
 • Wat is uw rol bij deze procedure?
 • Kunt u nog steeds een regeling treffen met de werknemer tijdens een procedure?
 • Welke kosten komen bij een procedure kijken? Krijgt u deze terug als u de procedure wint? Wat is de kosten/baten analyse?
 • Hoe weegt deze procedure mee in de voorfase van het onderhandelen over een regeling?

Resultaten

Na deze masterclass weet u exact wat de laatste stand van zaken is op het gebied van uw cao, de rechtspraak en de wetgeving. Daarnaast weet u of u kunt afwijken van uw cao en hebt u inzicht in een procedure bij de kantonrechter. Daarmee kunt u uw onderhandelingsstrategie inclusief kosten/baten analyse in de voorfase nog beter vaststellen.

Wanneer

22 november 2018 van 9.30-15.30 uur

Voor wie

Deze masterclass is bedoeld voor medewerkers HR, HR-adviseurs, hoofden HR en medewerkers die te maken hebben met HR-gerelateerde zaken.

Door wie

Roelien Klaver, Annelies Baas en William Seijbel verzorgen deze masterclass. Zij zijn als arbeidsrechtadvocaat werkzaam bij Hanze advocaat. Met hun jarenlange ervaring staan ze zowel grote als kleine zorgorganisaties met raad en daad terzijde.

Locatie

Zorgpleinnoord, Rummerinkhof 2, 9751 SL Haren

Kosten, aanmelden en overige informatie

De kosten van deze masterclass voor leden van Zorgpleinnoord zijn € 300,00 per persoon, niet leden betalen € 375,00 (excl. btw) per persoon.
De prijs is inclusief koffie/thee/lunch/ materialen.

Bij aanmelding via de website gaat u akkoord met de algemene voorwaarden, waarin u ook onze annuleringsvoorwaarden kunt lezen. Lees de privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw gegevens.

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag? Neem contact op met Harryette van den Broek, h.vandenbroek@zorgpleinnoord.nl / 050 5757470


Advies en ledenvoordeel