ZorgpleinNoord onderzoekt, adviseert en verbindt.

Home Over ZPN Inloggen
ZorgpleinNoord | Grootste werkgeversverband zorg & welzijn Noord-Nederland

Zoek hier in vacatures

Uitgebreid zoeken

Verdiepende training Arbeidsmarktcommunicatie in 1 dag

12 juni 2018 van 11.00 – 17.00 uur

Tijdens deze workshop verkent u in sneltreinvaart de breedte van het vakgebied arbeidsmarktcommunicatie. Onderwerpen die aan bod komen zijn o.a. introductie in arbeidsmarktcommunicatie, werving, employee relationship management, employer branding en arbeidsmarktcommunicatiestrategie. Met veel praktijkvoorbeelden en een inspirerende gastspreker.

Na het volgen van deze workshop:

  • Bent u op de hoogte van de belangrijkste en meest actuele theorie op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie
  • Weet u het verschil te maken in arbeidsmarktcommunicatie
  • Heeft u veel nieuwe ideeën en inspiratie opgedaan
  • Weet u hoe u uw doelgroep in kaart kunt brengen

Programma


Essentie van arbeidsmarktcommunicatie
Wat is arbeidsmarktcommunicatie? Hoe verhoudt het zich tot HRM, Recruitment en Communicatie? Welke arbeidsmarktcommunicatiedoelstellingen zijn er?


Werven
Doelgroepen spelen een essentiële rol in alles wat u doet binnen arbeidsmarktcommunicatie in het algemeen en werving in het bijzonder. Wat is werving en hoe kunt u aan de hand van een wervingsadvies doelgroepgericht werven met bijvoorbeeld doelgroepcampagnes en werken bij-site.


Employee relationship management
Wat is employee relationship management en wat maakt dit tot de strategie van de toekomst? En met welke doelgroepen op de interne en externe arbeidsmarkt kunt u allemaal relaties aangaan? We staan o.a. stil bij talentpools, referral recruitment en social media recruitment.


Employer branding
Wat is employer branding en hoe verhoudt het zich tot het behouden van medewerkers? Waarom is employer branding belangrijk en hoe kunt u van binnenuit werken aan een sterk werkgeversmerk?


Van organisatiestrategie tot arbeidsmarktcommunicatieplan
Hoe zorgt u dat u met oog voor de organisatiedoelen uw werving, employer branding en employee relationship management goed op elkaar laat aansluiten met een arbeidsmarktcommunicatieplan. voor een optimale aansluiting van arbeidsmarktcommunicatie, recruitment en HRM op de organisatiestrategie? Hoe ziet een goed communicatieplan eruit?


Gastspreker
Gastspreker vanuit de zorg deelt zijn/haar ervaringen op het gebied van werving.


Wanneer

Dinsdag 12 juni 2018 van 11.00 – 17.00 uur

Voor wie?

(Hoofden) HR/P&O, PR Professionals

Door wie?

Martijn Hemminga is adviseur, docent, spreker, auteur en ondernemer op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie, employer branding en recruitmenttechnologie. Vanuit zijn bedrijf Nr29 adviseert, begeleidt en helpt hij werkgevers op het gebied van employer branding en strategische arbeidsmarktcommunicatie. Hij opereert hierbij op het snijvlak van organisatie, communicatie en human resources. Op afstand helpt hij werkgevers via de in 2013 gelanceerde kennisbank en adviesdesk amcexpert.nl. In 2012 verscheen het boek Bouwen aan Het Nieuwe Employer Brand waarvan hij een van de auteurs is.


Met initiatieven als Recruitmentsystemen.nl, Recruitmenttech.nl en het jaarlijkse Recruitment Tech Event en de Recruitment Tech Awards maakt hij de markt van recruitmenttechnologie inzichtelijk. Martijn Hemminga heeft samen met Geert-Jan Waasdorp eind 2006 de Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie opgericht. Samen stonden zij begin 2008 aan de wieg van vakblad en -site Werf&, vakmagazine over arbeidsmarktcommunicatie. Martijn Hemminga heeft veel ervaring in de zorg en heeft gewerkt voor onder meer: academisch ziekenhuis Maastricht, Amerpoort, De Forensische Zorgspecialisten, De Wever, St. Antonius Ziekenhuis, Stichting Sociaal Fonds Huisartsenzorg en Pro Persona.

Locatie

Zorgpleinnoord

Rummerinkhof 2

9751 SL Haren

Kosten, aanmelden en overige informatie

€ 350,- voor aangesloten organisaties en € 400,- voor niet aangesloten organisaties. Deze bijeenkomst maakt deel uit van een reeks 12 april (kick-off), 8 mei (schrijven van vacatureteksten) en 12 juni. Bij aanmelding via de website gaat u akkoord met de algemene voorwaarden en ontvangt u een bevestiging. Kosteloos annuleren kan tot de datum die vermeld staat in de bevestigingsmail. Bij annulering na de vermelde datum brengen wij € 25,- annuleringskosten in rekening.

Bijeenkomst zit vol

Helaas is deze bijeenkomst vol. Mocht u graag op de reservelijst komen te staan dan kunt u een mailtje sturen naar info@zorgpleinnoord.nl

Advies en ledenvoordeel