ZorgpleinNoord onderzoekt, adviseert en verbindt.

Home Over ZPN Inloggen
ZorgpleinNoord | Grootste werkgeversverband zorg & welzijn Noord-Nederland

Zoek hier in vacatures

Uitgebreid zoeken

Workshop 'Tekststrategie voor effectieve communicatie in de zorg'

21 september 2017, 09:30 - 11:30

21
Sep

De waarde van tekststrategie

Elke tekst, geschreven of gesproken, creëert verwachtingen bij de lezer. Daarmee beïnvloedt een tekst de uiteindelijke kwaliteitsbeleving van cliënten, opdrachtgevers en medewerkers in de zorg (meer hierover). Tekststrategie is een gestructureerde aanpak van schrijftaken, die leidt tot tevredenheid bij de lezer en meer plezier en succes voor de schrijver.

In het dagelijks werk in de zorg speelt communicatie een cruciale rol. Als de boodschap waardevol is, maar de geschreven en gesproken tekst is onduidelijk, dan bereikt de schrijver of spreker zijn doel niet. Tekststrategie volgens de methode 'Drie Denkstappen naar Sterke Teksten' is de oplossing.

Inhoud van de workshop:

De deelnemers van deze workshop ontdekken hoe tekststrategie in drie denkstappen leidt tot sterke teksten en daarmee tot blije lezers en tevreden cliënten, opdrachtgevers en medewerkers. Tekststrategie biedt een eenvoudig leerbare, gestructureerde aanpak bij tekstvoorbereiding en tekstproductie, ongeacht kanaal, middel en taal (zie video).


Waarom is deze workshop interessant?
Tekststrategie biedt een verrassende benadering van (her)schrijven, beoordelen én uitbesteden van alle soorten teksten binnen een zorginstelling (e-mails, behandelplannen, evaluaties, klachtenafhandeling, rapporten, contracten, offertes, etc.). Tekststrategie zorgt voor blije lezers (meer hierover).

Voor wie is tekststrategie interessant?
Projectleiders, adviseurs, managers, ICT-medewerkers, managementassistenten, teamleiders, officemanagers, secretaresses, beleids-, klantenservice- en HRM/P&O-medewerkers ervaren tekststrategie als een eye-opener en waarderen vooral de praktische toepasbaarheid bij de versterking van alle gesproken en geschreven teksten.


Datum en tijd:

21 september 2017, van 09.30 uur tot 11.30 uur

Locatie:

De bijeenkomst vindt plaats bij ZorgpleinNoord (Rummerinkhof 2, 9751 SL, Haren)

De workshop is gratis voor deelnemers als je werkgever bij ZorgpleinNoord is aangesloten. Voor deelnemers van niet aangesloten organisaties bedragen de kosten voor deelname 25 euro per persoon excl. BTW.

De algemene voorwaarden zijn van toepassing.

Het kan natuurlijk altijd gebeuren dat u zich heeft aangemeld voor een workshop, en er toch onverhoopt iets tussen komt. Dat kan iedereen overkomen. In dat geval gelden de volgende annuleringsvoorwaarden:

Tot wanneer kunt u gratis annuleren?

Als u zich aanmeldt gaat u akkoord met de algemene voorwaarden. Ter bevestiging ontvangt u van ZorgpleinNoord een mail. In deze bevestigingsmail wordt de datum vermeld tot wanneer er gratis geannuleerd kan worden. Houd deze datum goed in de gaten, want na genoemde datum worden er bij annuleringen kosten in rekening gebracht. Als u annuleert binnen 48 uur voorafgaand aan de workshopdatum zijn wij genoodzaakt annuleringskosten in rekening te brengen. Wij hanteren daarbij het volgende tarief: € 25,00
terug naar het overzicht

Advies en ledenvoordeel