Met een sterk LinkedIn profiel, meer kans op een baan!

Netwerken is dé manier om nieuw werk te vinden. Daar is LinkedIn een heel krachtig middel voor. Maar hoe zorg je voor een sterk profiel?

 

4 tips om indruk te maken met je LinkedIn profiel.

1. Kies een goede foto

Wellicht een inkoppertje, maar toch handig om aandacht aan te besteden. Kies een professionele profielfoto waarop je lacht, maar houd het wel zakelijk. Een foto op het strand is leuk voor Instagram, maar minder geschikt voor LinkedIn.

2. LinkedIn als cv

Zorg er voor dat jouw profiel helemaal up-to-date is. Vermeld jouw werkervaring, opleidingen, cursussen en trainingen in chronologische volgorde, net als op je cv.

3. Vraag om aanbevelingen

Er gaat niets boven mond-tot-mondreclame. Heb je eerdere werkervaring en nog goed contact met je voormalig manager? Vraag dan om een korte aanbeveling op je LinkedIn-profiel te schrijven.

4. Wees actief

Tot slot, wees actief. Met alleen je profiel updaten ben je er nog niet. Ga actief aan de slag met LinkedIn zodat je goed zichtbaar bent én blijft. Deel interessante artikelen, like posts binnen én buiten je netwerk, reageer en breid zo je netwerk uit. Zo blijf je onder de aandacht en vind je sneller die passende baan.

 

Meer tips lezen