Hoe maak je een CV waarmee je de beste deals scoort. 4 tips!

Als je gaat solliciteren en je zeker wilt zijn dat je het maximale uit je sollicitatie haalt dan is een sterk CV een must. Hoe maak je een CV waarin jij je sterk neerzet?

 

Lees deze 4 tips en haal het beste uit je CV.

1. Maak een persoonsprofiel

In dit stukje tekst laat je eigenlijk zien wie je bent voordat je doorgaat met de harde feiten, zoals je werkervaring en opleidingen. Een persoonsprofiel op je CV laat de mens achter de feiten zien. Ook al bestaat een persoonsprofiel maar uit een paar korte zinnen, toch licht je daarmee al een tipje van de sluier op over wie jij bent. Het doel van een persoonsprofiel  op je CV is de interesse van de werkgever te wekken, waardoor je de kans vergroot om uitgenodigd te worden voor een sollicitatiegesprek.

2. Pas je CV per vacature aan

Geen vacatures is het zelfde. Ook al is de functienaam hetzelfde en de organisatie ongeveer even groot, je kunt ervan op aan dat geen enkele vacature gelijk is. En omdat iedere functie weer anders is, is het ideale CV voor die functie ook steeds anders. Een CV is dus maatwerk!

3. Creëer overzicht

Maak gebruik van herkenbare kopjes, zoals “werkervaring”, “persoonlijke gegevens” etc. Maak je CV overzichtelijk en zakelijk. Door een mooie lay-out te gebruiken, springt jouw CV eruit.

4. Houd het kort

Maak je CV niet langer dan 2 pagina’s. Gebruik aandachtsstreepjes om bijvoorbeeld jouw taken weer tegen geven, zodat de lezer snel kan zien wat je gedaan hebt. Maak geen lange zinnen om deze taken te omschrijven.

 

Meer tips lezen