Solliciteren als oudere werknemer? Hier zijn sollicitatietips die je carrière als 55plusser een push geven.

Ben jij 55-plusser en op zoek naar nieuw werk? Jezelf tussen alle (veel jongere) concurrenten staande houden kan lastig zijn. Over oudere werknemers bestaan helaas enkele hardnekkige vooroordelen: ze zouden minder kneedbaar zijn, zich langzamer aanpassen aan nieuwe omstandigheden en zich nieuwe werkzaamheden minder snel eigen maken.

Lees hier een aantal sollicitatietips die je carrière als 55plusser een push geven.

 1. Zit niet stil
  Werkgevers kijken vooral naar wat je de afgelopen drie jaar hebt gedaan. Heb je werkloos thuisgezeten, dan word je minder snel aangenomen dan wanneer je die tijd met van alles bezig bent geweest. Ook vrijwilligerswerk telt mee.
   
 2. Realiseer je wat je 55-pluspunten zijn
  Werkgevers die bewust op zoek zijn naar senioren, doen dat omdat ze iemand zoeken die zich committeert aan het bedrijf, die representief is of die rust brengt in een tent vol jonge honden. Ouderen hebben meer overzicht, zijn vaker stressbestendig, hebben mensenkennis en een sterkere moraal: dat is de toegevoegde waarde.
   
 3. Ga netwerken
  Lang niet altijd wordt een officiële advertentie geplaatst voor een functie. Heb je een goed netwerk dan hoor je via via welk bedrijf op zoek is naar iemand voor een bepaalde functie.
   

Ben jij 55 plusser en ben je je aan het oriënteren op de arbeidsmarkt? Meld je aan voor de training ‘verzilver je leeftijd’ op 12 april. Tackel de grootste vooroordelen van 55 plussers en richt je op je voordelen.

 

Meer informatie