Kom speeddaten op dinsdag 8 oktober

 

Op dinsdag 8 oktober kun je in Noord-Nederland speeddaten bij werkgevers in zorg en welzijn. Overweeg je een carrière-switch? Of werk je al in onze sector ben je juist toe aan een volgende stap in je loopbaan? Op 8 oktober kun je kennismaken met tal van organisaties in verschillende branches, zoals ziekenhuiszorg, ouderenzorg, gehandicaptenzorg en welzijn.

Er zijn veel vacatures, bijvoorbeeld voor begeleiders, verzorgenden en verpleegkundigen. Daarnaast zijn er BBL-plekken en stageplekken.

speeddatedag

Kom speeddaten, de werkgevers heten je van harte welkom!

Wat kun je verwachten?

Soms kun je op het aangegeven tijdstip gewoon binnenlopen. In andere gevallen meld je je aan door te solliciteren of door een mailtje te sturen. Klik op de link van de organisatie waar je wilt speeddaten en lees alles over de aanpak van die organisatie.

Bij de ene organisatie ga je 5 minuten met één persoon in gesprek om vervolgens door te draaien naar de volgende persoon en bij de andere organisatie heb je een gesprek met meerdere mensen tegelijk. Vaak kom je in contact met mensen van verschillende afdelingen uit de organisatie, zoals HR-medewerkers, leidinggevenden en (toekomstige) collega’s. Soms is het mogelijk om een rondleiding te krijgen. Je krijgt direct een indruk van het werken op de locatie.

Tijdens de speeddate wissel je informatie uit; jij vertelt iets over jezelf, maar je komt ook veel te weten over de organisatie en het werken daar. Als er een match is kan dat resulteren in een arbeidscontract of worden je gegevens opgenomen zodat je op een later moment benaderd kunt worden, bijvoorbeeld als er een vacature is.

 

Speeddaten is vrijblijvend en verplicht je tot niks. Dat neemt niet weg dat speeddaten best spannend kan zijn. Als je je goed voorbereid sta je sterker in je speeddate en maak je een goede eerste indruk.

Tips en aandachtspunten van onze loopbaanspecialisten

 • Zoek informatie op over de organisatie; hoe werken ze?, wat vinden ze belangrijk?;
 • Maak de vertaalslag van wat zij belangrijk vinden naar wat jij te bieden hebt
 • Misschien krijg je de mogelijkheid om een pitch te houden. Waar heb je het over in een pitch?
  • Wie ben je
  • Wat heb je te bieden
  • Wat kan je betekenen
  • Wat zoek je
 • Oefen van te voren met een iemand die je feedback kan geven
 • Je wilt dat je presentatie natuurlijk overkomt; zorg ervoor dat je niets uit je hoofd leert
 • Neem je CV mee
 • Denk aan verzorgde kleding en een verzorgd uiterlijk

 

Deelnemende organisaties

Bekijk per provincie de deelnemende organisaties:

 

Deel deze pagina

Deel deze pagina familie of vrienden die op zoek zijn naar een baan in de sector zorg en welzijn in Noord-Nederland. Via speeddatedag.nl kom je eenvoudig op deze website uit!