ZorgpleinNoord onderzoekt, adviseert en verbindt.

Home Over ZPN Inloggen
ZorgpleinNoord | Grootste werkgeversverband zorg & welzijn Noord-Nederland

Zoek hier in vacatures

Uitgebreid zoeken

Ervaring met speeddaten

Stefan van Wijk, Flexconsulent bij De Zijlen

“Maar liefst 8 van de 12 speeddaters zijn aangenomen!”

De Zijlen biedt aan mensen met een verstandelijke beperking hulp bij wonen, vrije tijd, werk of dagbesteding. Eén van de speerpunten van De Zijlen is het uitblinken in intensieve en complexe zorg. Voor de doelgroep cliënten met matige of ernstige verstandelijke beperking & gedragsproblematiek zoekt het rooster- en invalbureau doorlopend goede gemotiveerde begeleiders.
De Zijlen kreeg al een tijdje niet meer voldoende goede kandidaten op de vacature Begeleider Wonen MVG (moeilijk verstaanbaar gedrag). Toen ze hoorden dat ZorgpleinNoord op 11 oktober een evenement speeddaten organiseerde wisten ze het meteen: hier moeten we aan meedoen.

Stefan van Wijk, Flexconsulent bij De Zijlen: “Ik wist van tevoren niet goed wat ik kon verwachten van de speeddatedag. Als we 3 of 4 kandidaten krijgen mogen we denk ik blij zijn. Maar er zijn ruim 30 brieven binnengekomen waarvan op papier 12 geschikte kandidaten. Maar liefst 8 van de 12 speeddaters zijn aangenomen!”

Wendy was één van de speeddaters bij De Zijlen. “Ik heb nog nooit in mijn leven een speeddate gehad. En meteen is het raak!” Wendy heeft een rondleiding bij De Zijlen gehad en is zelfs al door het huis gelopen waar ze per 1 november komt te werken. “Echt heel positief en je weet meteen waar je terecht komt. Tijdens een rondleiding kom je van alles te weten over de werkmethode van De Zijlen en je kunt alles vragen”.
De Zijlen doet er alles aan om de moeilijk vervulbare functie van Begeleider Wonen MVG in te vullen. En dat doen ze goed! Van de 12 speeddate kandidaten zijn er 8 aangenomen. Dat is 75 procent!

Ook in de Week van Zorg en Welzijn 2017 wordt er gespeeddate

Op 14 maart 2017 tijdens de Week van Zorg en Welzijn kun jij net als Wendy gaan speeddaten bij De Zijlen of bij een andere organisatie. Zet deze dag vast in je agenda!

De ‘speeddaters’ krijgen een rondleiding bij De Zijlen


Lees hier de ervaring van Dorry Frankruijter en Ineke Veenhoven van het Martini Ziekenhuis “Het is echt opvallend dat je in 10 minuten een compleet beeld krijgt van een kandidaat”

Advies en ledenvoordeel