Klachtenfunctionaris

Klachtenfunctionaris

Klachtenfunctionaris

Gezondheidscentra

plaatsingsdatum

24 november 2021

arbeidsovereenkomst

Bepaalde tijd, met kans op vast dienstverband

ingangsdatum

01-01-2022

aantal uren

Tussen 8 en 12 uren

opleidingsniveau

HBO

<h4><strong>Reactie</strong></h4><p><p>Ben je ge&iuml;nteresseerd in deze functie &eacute;n voldoe je aan de gestelde functie-eisen, dan ontvangen wij <strong>uiterlijk 8 december 2021</strong> je<strong> </strong>motivatie en CV (bij voorkeur PDF). Je kunt je sollicitatie sturen via de link op <u><a href="http://www.dokterszorg.nl">www.dokterszorg.nl</a></u> (vacatures).</p> <p>Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern opengesteld, waarbij interne kandidaten bij gelijke geschiktheid voorrang hebben in de procedure. De selectiegesprekken staan gepland <u>op dinsdag 14 december 2021 in de ochtend</u>.</p></p>

Dokterswacht Friesland is op zoek naar een klachtenfunctionaris, die een positieve bijdrage levert aan ons klachtenproces; een energieke verbinder. Wil jij met de informatie uit klachten een bijdrage leveren aan de kwaliteitsverbetering van onze zorg? Dan is dit jouw kans!

Klachtenfunctionaris

 Gemiddeld 8-12 uur per week

Organisatie

Dokterswacht Friesland is een hechte organisatie, die bereikbare en goede zorg mogelijk maakt. Wij verlenen professionele spoedeisende huisartsenzorg buiten kantoortijden aan inwoners van Friesland. We doen dat op een toegewijde, oplossingsgerichte en professionele wijze. De huisartsenposten van Dokterswacht zijn gevestigd in Drachten, Dokkum, Heerenveen, Leeuwarden en Sneek. De telefonische triage vindt plaats in het centrale TriageCenter in Heerenveen. Hier komen de telefoontjes binnen vanuit heel Friesland m.u.v. de Waddeneilanden. Bekijk ons filmpje om een indruk van onze organisatie te krijgen.

De functie

De klachtenfunctionaris neemt laagdrempelig klachten van patiënten over de kwaliteit van zorg in behandeling, zodat de patiënt zich gehoord voelt. Als klachtenfunctionaris ben je verantwoordelijk voor het gehele klachtenproces; van het in ontvangst nemen van de klacht tot het bespreken en terugkoppelen naar betrokkenen.
Klachten zien wij als leermomenten waaruit we informatie kunnen halen om de zorg te verbeteren.

Je maakt deel uit van de afdeling Kwaliteit, die verantwoordelijk is voor het ontwikkelen, implementeren en het onderhouden van het kwaliteits- en patiëntveiligheidsbeleid. Continu verbeteren volgens de PDCA-cyclus staat hoog op de agenda. Binnen de afdeling Kwaliteit werk je nauw samen met de adviseur kwaliteit en beleid, de kwaliteitsmedewerker en de coördinator calamiteitenonderzoek.

De afdeling is hiërarchisch gepositioneerd onder de adviseur kwaliteit en beleid.

Wat ga je doen?

  • Je ontvangt klachten en signalen van onvrede. Je registreert deze en je neemt contact op met de klager om deze te bespreken;
  • Je informeert de klager over de klachtenprocedure. Gedurende de klachtenbemiddeling ben je het aanspreekpunt voor de klager;
  • Je bespreekt de klacht met betrokkenen; waaronder huisartsen, medewerkers en (cluster)managers;
  • Je bent gespreksleider tijdens de bemiddelingsgesprekken;
  • Je signaleert en formuleert verbetermaatregelen;
  • Je draagt zorg voor informatievoorziening over lopende en afgehandelde klachten richting management.

Wat breng jij mee?

Voor de functie van klachtenfunctionaris zijn de volgende functie-eisen van belang:

  • Je hebt een onafhankelijke en onpartijdige houding en een groot empathisch vermogen;
  • Je bent klantgericht en proactief;
  • Je zoekt naar effectieve oplossingen tussen patiënt en zorgaanbieder en hebt hierbij continu aandacht voor het verbeteren van de zorg;
  • Je hebt ervaring en/of affiniteit met het werken in de (huisartsen)zorg;
  • Je hebt ervaring op het gebied van professionele klachtenbemiddeling;
  • Je beschikt over hbo werk- en denkniveau en hebt bij voorkeur een erkende opleiding tot klachtenfunctionaris in de gezondheidszorg afgerond (of bereidheid tot het volgen van deze opleiding);
  • Je beschikt over kennis van relevante wet- en regelgeving binnen de gezondheidszorg (o.a. Wkkgz);
  • Je beschikt over een goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid.

Wat bieden wij?

Je komt te werken in een dynamische omgeving en krijgt een baan met verantwoordelijkheid en zelfstandigheid. Bij ons is het de bedoeling dat je jezelf wilt blijven ontwikkelen, zowel vakinhoudelijk als persoonlijk. In deze rol ben je van betekenis in de professionalisering van de dienstverlening van de afdeling Kwaliteit.

Wij bieden jou eerst een tijdelijke aanstelling voor de duur van een jaar, maar met de intentie om deze na afloop om te zetten naar een dienstverband voor onbepaalde tijd. Het salaris wat bij deze functie hoort is indicatief vastgesteld in schaal 7, op basis van de cao Huisartsenzorg. Bij deze cao hoort een eindejaarsuitkering van 6,5% en een goede pensioenregeling via PFZW. Daarnaast hebben we collectieve afspraken met verschillende zorgverzekeraars en zijn er bij ons mogelijkheden om met belastingvoordeel te sporten of te fietsen.

Informatie

Voor inhoudelijke vragen over deze functie kun je contact opnemen met Dietha Hovinga, adviseur kwaliteit en beleid, via telefoonnummer 06-46005200. Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met de afdeling HR via 088-1181703 of via de e-mail HR@dokterszorg.nl.

Reactie

Ben je geïnteresseerd in deze functie én voldoe je aan de gestelde functie-eisen, dan ontvangen wij uiterlijk 8 december 2021 je motivatie en CV (bij voorkeur PDF). Je kunt je sollicitatie sturen via de link op www.dokterszorg.nl (vacatures).

Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern opengesteld, waarbij interne kandidaten bij gelijke geschiktheid voorrang hebben in de procedure. De selectiegesprekken staan gepland op dinsdag 14 december 2021 in de ochtend.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld

ik ga reageren

Organisatie gegevens

Dokterszorg Friesland
K.R. Poststraat 70-72
8441 ER Heerenveen
http://www.dokterszorg.nl

Bekijk alle vacatures en kom meer te weten over Dokterszorg Friesland

Vacature gegevens

Plaatsingsdatum
24 november 2021

Standplaats
Heerenveen

Functienaam
Klachtenfunctionaris

Functiegebied
Kwaliteit/veiligheid

Arbeidsovereenkomst
Bepaalde tijd, met kans op vast dienstverband

Ingangsdatum
01-01-2022

Aantal uren
Tussen 8 en 12 uren

Opleidingsniveau
HBO

Salaris
Het salaris wat bij deze functie hoort is indicatief vastgesteld in schaal 7, op basis van de cao Huisartsenzorg

CAO
Huisartsenzorg

Sluitingsdatum
solliciteren voor 9 december 2021