Ervaringsdeskundige

Ervaringsdeskundige

Ervaringsdeskundige

Sociaal werk

plaatsingsdatum

24 november 2022

arbeidsovereenkomst

Bepaalde tijd

ingangsdatum

1 januari 2023

aantal uren

Gelijk aan 24 uren

opleidingsniveau

MBO

<h4><strong>Functieomschrijving</strong></h4><p><p>Vaart Welzijn is per januari op zoek naar een Ervaringsdeskundige. Als Ervaringsdeskundige maak je onderdeel uit van het team Lariks-Pittelo. Je zet jouw levenservaring beroepsmatig in om de zelfredzaamheid en participatie van inwoners te bevorderen en stimuleren. Integratie en emancipatie zijn hierbij belangrijke elementen. Het is jouw kracht om makkelijk in gesprek te komen met kwetsbare inwoners, jij begrijpt namelijk waar de ander tegenaan loopt. Je vervult een brugfunctie tussen de professionals en de doelgroep. Daarnaast werk je samen en ben je ondersteunend aan de Buurtwerkers/Buurmaatschappelijk werkers of andere collega&rsquo;s in het gebiedsteam.</p> <p>&nbsp;</p> <p><strong>Wat ga je doen? </strong></p> <p>Je richt je op inwoners met vraagstukken op het gebied van bijvoorbeeld Huiselijke relaties (vechtscheiding, huiselijk geweld etc.), Financi&euml;le problematieken, Ggz, verslaving, pesten, su&iuml;cidale gedachten of LHBTIQ+. Je onderhoudt actief contact met inwoners en inwonersgroepen door aanwezig te zijn in de wijk. Je bezoekt inwoners zoveel mogelijk in hun eigen sociale omgeving en gaat op huisbezoek. Tijdens het huisbezoek inventariseer je de wensen, behoeften, problemen en de ondersteuningsvraag. Je stimuleert en ondersteunt inwoners bij het opzetten, onderhouden en/of uitbreiden van hun sociale netwerk. Daarnaast geef je voorlichting over de activiteiten en mogelijkheden in het gebied en ondersteun je inwoners bij het (her)vinden van de eigen kracht en het vermogen om keuzes te maken, hierin trek je vaak samen op met collega&rsquo;s. Je kijkt positief kritisch naar de geboden ondersteuning en bespreekt deze binnen het gebiedsteam en geeft indien nodig advies. Tevens vervul je een bemiddelende rol tussen inwoners en hulp- en dienstverleners en andere professionals. Bij complexe vraagstukken verwijs je de inwoner door. Als ervaringsdeskundige heb je daarnaast een rol in collectieven en activiteiten die raken aan je deskundigheid. Daarbij participeer je in het netwerk op het gebied van je deskundigheid (bijvoorbeeld VNN bij verslaving etc.)</p> <p>&nbsp;</p> <p><strong>Wie ben jij?</strong></p> <p>Als persoon ben je zichtbaar en toegankelijk en breng je gemakkelijk verbindingen tot stand. Je weet goed het evenwicht te bewaren in betrokkenheid (afstand tot eigen problematiek). Je hebt ervaring op &eacute;&eacute;n of meerdere van de volgende gebieden: Huiselijke relaties (vechtscheiding, huiselijk geweld etc.), Financi&euml;le problematieken, Ggz, verslaving, pesten, su&iuml;cidale gedachten of LHBTIQ+.</p> <p>Je hebt een klantgerichte en dienstverlenende instelling die van belang zijn voor het onderhouden van in- en externe contacten en het adviseren van de doelgroep. Je bent in staat om naast iemand te gaan staan en goed te luisteren, zonder het probleem op te willen lossen. Je hebt een voorbeeld functie en je weet hoe belangrijk het is om te praten over emoties en trauma&rsquo;s en hulp te vragen. Je kunt spiegelen en staat stevig in je schoenen.</p> <p>&nbsp;</p> <p><strong>Wat neem je mee?</strong></p> <ul> <li>Een bij voorkeur afgeronde Mbo-opleiding niveau 3, bij voorkeur Mbo-3 Begeleider Specifieke Doelgroepen richting &lsquo;Ervaringsdeskundige&rsquo;</li> <li>Ervaring op het gebied van Huiselijke relaties (vechtscheiding, huiselijk geweld etc.), Financi&euml;le problematieken, Ggz, verslaving, pesten, su&iuml;cidale gedachten en/of LHBTIQ+.</li> <li>Werkervaring als ervaringsdeskundige</li> <li>Het vermogen de eigen ervaringen toe te kunnen passen tijdens de ondersteuning aan inwoners, daarnaast ook het vermogen op collega&rsquo;s en netwerk hierin mee te nemen (brugfunctie)</li> <li>Voldoende tact, invoelend vermogen, geduld en creativiteit om inwoners te stimuleren en te activeren tot stappen en/of activiteiten in het kader van hun Positieve Gezondheid</li> <li>Sociale vaardigheden voor het onderhouden van contact met inwoners en het afleggen van huisbezoeken</li> <li>Beheersing van de Nederlandse taal en goede mondelinge uitdrukkingsvaardigheid die aansluit bij de inwoners van Assen</li> <li>Professionele werkhouding, flexibiliteit, empathie, humor, doorzettingsvermogen en creativiteit</li> <li>Een geldig rijbewijs en eigen vervoer</li> </ul> <p>&nbsp;</p> <p><strong>Wat krijg je ervoor terug?</strong></p> <ul> <li>Een ontwikkelingsgerichte en ondernemende organisatie die haar medewerkers de kansen en de ruimte biedt om zich te blijven ontwikkelen</li> <li>Een&nbsp;afwisselende functie binnen een organisatie die volop in beweging is. Binnen onze open bedrijfscultuur is veel ruimte voor initiatief en idee&euml;n &ndash; enthousiast meedenken wordt altijd gewaardeerd</li> <li>Een arbeidsovereenkomst per 1 januari 2023 tot en met 31 december 2023 met een mogelijkheid tot verlenging.</li> <li>Salari&euml;ring en rechtspositie conform de CAO Sociaal Werk, salarisschaal 5 (&euro;2.113 - &euro;3.009 op basis van een fulltime dienstverband)</li> <li>Een individueel keuzebudget en loopbaanbudget conform de CAO Sociaal Werk</li> <li>Een reiskostenvergoeding</li> <li>Interne doorstroommogelijkheden binnen de Tintengroep</li> <li>Collectiviteitskorting bij een aantal verzekeringsaanbieders</li> <li>De erkenning als mantelzorgvriendelijke organisatie vanuit Werk en Mantelzorg Nederland</li> </ul> <p>&nbsp;</p> <p><strong>De procedure</strong></p> <p>Ge&iuml;nteresseerd geraakt in deze uitdagende functie bij Vaart Welzijn? Klik dan hier&nbsp;<a href="https://www.tintengroep.nl/vacatures/">https://www.tintengroep.nl/vacatures/</a></p> <p>Reageren kan tot en met 7 december 2022 t.a.v. A. Altena. Voor inhoudelijke vragen over de functie kunt u zich richten tot Koen Jansen, teamcoach via telefoonnummer: 06 30313731</p> <p>De vacature zal zowel in- als extern gelijktijdig uitgezet worden, waarbij interne kandidaten voorrang hebben. De gesprekken zijn gepland in de week van 12 december 2022.</p> <p>Het inwinnen van een referentie is standaard onderdeel van de sollicitatieprocedure.</p></p>

Organisatie

 

Vaart Welzijn is de welzijnsorganisatie in de gemeente Assen en maakt zich sterk voor de bewoners in wijken en dorpen op het gebied van wonen, zorg, welzijn, jeugd en participatie (meedoen in de samenleving). Vaart Welzijn maakt als werkorganisatie deel uit van Tintengroep. Door professionals en maatschappelijke organisaties in het sociale werkveld te verbinden, te ondersteunen en te faciliteren brengt Tintengroep inwoners en organisaties bij elkaar: dus niet ieder voor zich, maar samen. Als werkorganisatie behouden we daarbij altijd onze lokale kleur. Kortom: krachten bundelen waar het kan, kleinschalig waar het moet.

Functieomschrijving

Vaart Welzijn is per januari op zoek naar een Ervaringsdeskundige. Als Ervaringsdeskundige maak je onderdeel uit van het team Lariks-Pittelo. Je zet jouw levenservaring beroepsmatig in om de zelfredzaamheid en participatie van inwoners te bevorderen en stimuleren. Integratie en emancipatie zijn hierbij belangrijke elementen. Het is jouw kracht om makkelijk in gesprek te komen met kwetsbare inwoners, jij begrijpt namelijk waar de ander tegenaan loopt. Je vervult een brugfunctie tussen de professionals en de doelgroep. Daarnaast werk je samen en ben je ondersteunend aan de Buurtwerkers/Buurmaatschappelijk werkers of andere collega’s in het gebiedsteam.

 

Wat ga je doen?

Je richt je op inwoners met vraagstukken op het gebied van bijvoorbeeld Huiselijke relaties (vechtscheiding, huiselijk geweld etc.), Financiële problematieken, Ggz, verslaving, pesten, suïcidale gedachten of LHBTIQ+. Je onderhoudt actief contact met inwoners en inwonersgroepen door aanwezig te zijn in de wijk. Je bezoekt inwoners zoveel mogelijk in hun eigen sociale omgeving en gaat op huisbezoek. Tijdens het huisbezoek inventariseer je de wensen, behoeften, problemen en de ondersteuningsvraag. Je stimuleert en ondersteunt inwoners bij het opzetten, onderhouden en/of uitbreiden van hun sociale netwerk. Daarnaast geef je voorlichting over de activiteiten en mogelijkheden in het gebied en ondersteun je inwoners bij het (her)vinden van de eigen kracht en het vermogen om keuzes te maken, hierin trek je vaak samen op met collega’s. Je kijkt positief kritisch naar de geboden ondersteuning en bespreekt deze binnen het gebiedsteam en geeft indien nodig advies. Tevens vervul je een bemiddelende rol tussen inwoners en hulp- en dienstverleners en andere professionals. Bij complexe vraagstukken verwijs je de inwoner door. Als ervaringsdeskundige heb je daarnaast een rol in collectieven en activiteiten die raken aan je deskundigheid. Daarbij participeer je in het netwerk op het gebied van je deskundigheid (bijvoorbeeld VNN bij verslaving etc.)

 

Wie ben jij?

Als persoon ben je zichtbaar en toegankelijk en breng je gemakkelijk verbindingen tot stand. Je weet goed het evenwicht te bewaren in betrokkenheid (afstand tot eigen problematiek). Je hebt ervaring op één of meerdere van de volgende gebieden: Huiselijke relaties (vechtscheiding, huiselijk geweld etc.), Financiële problematieken, Ggz, verslaving, pesten, suïcidale gedachten of LHBTIQ+.

Je hebt een klantgerichte en dienstverlenende instelling die van belang zijn voor het onderhouden van in- en externe contacten en het adviseren van de doelgroep. Je bent in staat om naast iemand te gaan staan en goed te luisteren, zonder het probleem op te willen lossen. Je hebt een voorbeeld functie en je weet hoe belangrijk het is om te praten over emoties en trauma’s en hulp te vragen. Je kunt spiegelen en staat stevig in je schoenen.

 

Wat neem je mee?

  • Een bij voorkeur afgeronde Mbo-opleiding niveau 3, bij voorkeur Mbo-3 Begeleider Specifieke Doelgroepen richting ‘Ervaringsdeskundige’
  • Ervaring op het gebied van Huiselijke relaties (vechtscheiding, huiselijk geweld etc.), Financiële problematieken, Ggz, verslaving, pesten, suïcidale gedachten en/of LHBTIQ+.
  • Werkervaring als ervaringsdeskundige
  • Het vermogen de eigen ervaringen toe te kunnen passen tijdens de ondersteuning aan inwoners, daarnaast ook het vermogen op collega’s en netwerk hierin mee te nemen (brugfunctie)
  • Voldoende tact, invoelend vermogen, geduld en creativiteit om inwoners te stimuleren en te activeren tot stappen en/of activiteiten in het kader van hun Positieve Gezondheid
  • Sociale vaardigheden voor het onderhouden van contact met inwoners en het afleggen van huisbezoeken
  • Beheersing van de Nederlandse taal en goede mondelinge uitdrukkingsvaardigheid die aansluit bij de inwoners van Assen
  • Professionele werkhouding, flexibiliteit, empathie, humor, doorzettingsvermogen en creativiteit
  • Een geldig rijbewijs en eigen vervoer

 

Wat krijg je ervoor terug?

  • Een ontwikkelingsgerichte en ondernemende organisatie die haar medewerkers de kansen en de ruimte biedt om zich te blijven ontwikkelen
  • Een afwisselende functie binnen een organisatie die volop in beweging is. Binnen onze open bedrijfscultuur is veel ruimte voor initiatief en ideeën – enthousiast meedenken wordt altijd gewaardeerd
  • Een arbeidsovereenkomst per 1 januari 2023 tot en met 31 december 2023 met een mogelijkheid tot verlenging.
  • Salariëring en rechtspositie conform de CAO Sociaal Werk, salarisschaal 5 (€2.113 - €3.009 op basis van een fulltime dienstverband)
  • Een individueel keuzebudget en loopbaanbudget conform de CAO Sociaal Werk
  • Een reiskostenvergoeding
  • Interne doorstroommogelijkheden binnen de Tintengroep
  • Collectiviteitskorting bij een aantal verzekeringsaanbieders
  • De erkenning als mantelzorgvriendelijke organisatie vanuit Werk en Mantelzorg Nederland

 

De procedure

Geïnteresseerd geraakt in deze uitdagende functie bij Vaart Welzijn? Klik dan hier https://www.tintengroep.nl/vacatures/

Reageren kan tot en met 7 december 2022 t.a.v. A. Altena. Voor inhoudelijke vragen over de functie kunt u zich richten tot Koen Jansen, teamcoach via telefoonnummer: 06 30313731

De vacature zal zowel in- als extern gelijktijdig uitgezet worden, waarbij interne kandidaten voorrang hebben. De gesprekken zijn gepland in de week van 12 december 2022.

Het inwinnen van een referentie is standaard onderdeel van de sollicitatieprocedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld

ik ga reageren

Organisatie gegevens

Vacature gegevens

Plaatsingsdatum
24 november 2022

Standplaats
Assen

Functienaam
Ervaringsdeskundige

Functiegebied
Sociaal pedagogisch

Arbeidsovereenkomst
Bepaalde tijd

Ingangsdatum
1 januari 2023

Aantal uren
Gelijk aan 24 uren

Opleidingsniveau
MBO

Salaris
schaal 5

CAO
sociaal Werk

Sluitingsdatum
solliciteren voor 8 december 2022