ZorgpleinNoord onderzoekt, adviseert en verbindt.

Home Over ZPN Inloggen
ZorgpleinNoord | Grootste werkgeversverband zorg & welzijn Noord-Nederland

Zoek hier in vacatures

Uitgebreid zoeken

Gastlessen en lespakketten Zorg en Welzijn 2017 - 2018De sector Zorg en Welzijn is volop in ontwikkeling en roept om nieuwe energie, om een nieuwe generatie. Daarom bieden we de mogelijkheid om leerlingen op verschillende niveau’s kennis te laten maken met Zorg en Welzijn door middel van gastlessen en het (digitale) lespakket. De gastles en het lespakket kunnen afzonderlijk van elkaar ingzet worden.


Gastlessen

Twee enthousiaste zorgprofessionals verzorgen een gastles op school en geven een realistisch beeld van werken in deze sector. Naast het vaste programma brengen zij uiteraard hun werkervaring mee in de klas. Een gastles is interactief (vraag maar raak) en leerlingen gaan zelf aan de slag met oefeningen en opdrachten. Er zijn voor drie groepen leerlingen gastlessen aan te vragen.

Groep 8 basisschool

Leerlingen uit groep 8 ervaren dat zorg (veel) meer is dan je denkt. De interactieve gastles duurt 60 a 90 minuten. Indien mogelijk komen de gastdocenten in werkkleding in de klas. Naast een vraag-maar-raakronde gaan kinderen aan de slag met praktische oefeningen. Daardoor ervarenzij hoe het is om zorg te ontvangen én te geven. Leerlingen worden aangezet tot nadenken over of werken in zorg en/of welzijn iets voor ze zou kunnen zijn. Lees meer...

VMBO-tl klas 1 en 2

Bij vmbo tl is het motto: zorg is mooi en belangrijk werk; is het iets voor jou? Tijdens een blokuur gaan de leerlingen aan de slag met verschillende oefeningen. Het interactieve programma met ervaringen, spel- en ontdekonderdelen biedt hen een inkijkje in de mogelijkheden die de sector zorg en welzijn heeft en door samen te werken leren ze meer over hun eigen competenties. Lees meer...

Havo en vwo klas 3

De gastles op havo en vwo is bedoeld om de profielkeuze te ondersteunen. Want welk profiel je ook kiest, je kunt met alle profielen terecht in zorg en welzijn. De leerlingen krijgen in een blokuur beter zicht op hun kansen op de arbeidsmarkt in zorg en welzijn. De gastles wordt ook wel ingezet tijdens beroepenoriëntatiedagen. Lees meer...

Kosten

De kosten voor een gastles bedragen €50,-. Dit is inclusief de voorbereiding, een telefonische voorbespreking met een gastdocent, informatie en planning door ZorgpleinNoord. De factuur wordt verstuurd nadat de gastles is gegeven.


Benodigdheden

De voorbereiding van de les bestaat uit het klaar zetten van een aantal materialen. Op de pagina met benodigdheden leest u wat er van u verwacht wordt.
De gastdocenten zijn ervaren in hun werk en zijn getraind om de lessen te geven. Zelf bent u als docent aanwezig om, indien nodig, de orde te handhaven.


Lees meer over de gastlessenLespakketten

Naast de gastlessen die door gastdocenten worden gegeven bieden we de mogelijkheid aan de leerkrachten van vmbo en havo/vwo om zelf les te geven over Zorg en Welzijn met behulp van het lespakket. Het lespakket is opgebouwd uit verschillende onderdelen:

- Interactieve openingsfilm: plenair te bekijken op aanjouhebbenwewat.nl;

- Acht digitale modules: plenair of in groepjes te behandelen op aanjouhebbenwewat.nl;

- Werkbladen: in groepjes en individueel te maken op print;

- Docentenhandleiding: voor de docent en/of decaan, digitaal of op print.

Daarnaast treft u in de bewaarbox een stappenplan, poster en flyers aan.

Het lespakket is een landelijk initiatief van 14 regio-organisaties. In Groningen, Friesland en Drenthe wordt het pakket u aangeboden door ZorgpleinNoord.

Ga voor meer informatie en om het lespakket aan te vragen naar https://aanjouhebbenwewat.nl/

Advies en ledenvoordeel