ZorgpleinNoord onderzoekt, adviseert en verbindt.

Home Over ZPN Inloggen
ZorgpleinNoord | Grootste werkgeversverband zorg & welzijn Noord-Nederland

Zoek hier in vacatures

Uitgebreid zoeken

Persbericht 9 maart 2017

Week van Zorg en Welzijn van 13 t/m 18 maart


Noord-Nederland doet de deuren open voor het publiek!

Voor het vijfde achtereenvolgende jaar voert de grootste sector van Nederland campagne onder het motto ‘Maak kennis met kunde’. Het doel is de veelzijdigheid van zorg en welzijn te tonen, de nieuwe ontwikkelingen te laten zien en vooral de werkende mensen in de zorg in de schijnwerpers te zetten. Belangstellenden, buurtbewoners (aankomende) studenten, vrijwilligers, cliënten en mantelzorgers kunnen komen kijken.

De aftrap
Op maandag 13 maart trapt de ambassadeur van de Week van Zorg en Welzijn (Olympisch zwemkampioen Maarten van der Weijden) op diverse plekken in Nederland de nationale Week van Zorg en Welzijn af. In Noord-Nederland bezoekt Maarten met een helikopter Scholengemeenschap Vincent van Gogh in Beilen. Kinderen staan op de springplank naar een vervolgopleiding en lopen uiteenlopende stages. Zowel de kinderen van deze school en van het Alfa College ontvangen hem vervolgens bij Icare Altingerhof, waar deze kinderen stage lopen.’De echte winnaars zitten in de zorg’, aldus Maarten van der Weijden.
Open Huizen In Groningen, Friesland en Drenthe openen in de hele Week van Zorg en Welzijn zo’n 120 locaties van zorg- en welzijnsorganisaties, gemeenten en onderwijs hun deuren voor het publiek. O.a. ziekenhuizen, gehandicaptenorganisatie, verpleeghuizen, zorginstellingen, jeugdhulpverlening. Alle branches zijn vertegenwoordigd. De open huizen staan op de website www.zorgpleinnoord.nl.

Speeddates
Op 14 maart kan er op meer dan 30 zorg- en welzijnslocaties gespeeddate worden door mensen die (ander) werk zoeken. Speeddaten voor reguliere banen, BBL-plekken en ook vakantiebanen. Een dynamische manier om uzelf te presenteren en elkaar te ontmoeten. Er hebben in deze periode van het jaar nog nooit zoveel vacatures op onze vacaturepagina gestaan als nu! En het aantal vacatures blijft stijgen. Speeddaters krijgen de mogelijkheid op maandag 13 maart hun speeddate voor te bereiden met hulp van de loopbaanbegeleiders van ZorgpleinNoord.

Nacht van Zorg en Welzijn
Naast de aftrap, de open huizen en het speeddaten staat er de Nacht van Zorg en Welzijn op het programma. U kunt aan diverse bijeenkomsten meedoen. Bijvoorbeeld een workshop Voeding bij onregelmatig werk en een voorlichting over nachtdialyse bij het Dialyse Centrum Groningen. Ook kunt u zorg- en welzijnsorganisaties volgen via social media om te zien wat er in de nacht gebeurt.
Aandacht voor de week Deze landelijke campagne wordt voorafgaand en tijdens de Week ondersteund door de huis-aan-huis krant ‘Zorg en Welzijn’ die in Noord-Nederland bij 674.000 huishoudens (landelijk 6,1 miljoen) op de mat valt. SBS6 besteed in de week dagelijks aandacht aan zorg en welzijn in het programma ‘Heel Holland Zorgt’. Op woensdag 15 maart is er een item over het expertisecentrum voor slechtziende en blinde mensen van Koninklijke Visio Haren.
ZorgpleinNoord; werkgeversorganisatie zorg & welzijn Noord-Nederland. De initiatiefnemer van de Week van Zorg en Welzijn in Noord-Nederland is ZorgpleinNoord. Eén van 14 werkgeversverbanden die zich hebben verenigd in RegioPlus. ZorgpleinNoord is de werkgeversorganisatie van Zorg & Welzijn in Noord-Nederland met meer dan 250 aangesloten organisaties en samen goed voor ongeveer 55.000 fte’s. Van de werkenden in Noord-Nederland werkt 1 op de 5 in de sector Zorg en Welzijn.

De landelijke # voor De Week van Zorg en Welzijn is #weekzorgenwelzijn

Advies en ledenvoordeel