ZorgpleinNoord onderzoekt, adviseert en verbindt.

Home Over ZPN Inloggen
ZorgpleinNoord | Grootste werkgeversverband zorg & welzijn Noord-Nederland

Zoek hier in vacatures

Uitgebreid zoeken

Speeddaten bij Zonnehuisgroep Noord geslaagd!

Op 31 oktober is er door tal van organisaties gespeeddate. Voor de vierde keer werd deze dag georganiseerd. Organisaties én kandidaten zijn blij met de laagdrempelige formule die organisaties en werkzoekenden met elkaar verbindt.


Eén van de organisaties waar kon worden gespeeddate was Zonnehuisgroep Noord. Marjel Kuiper- Noordhoff, Adviseur Werving & Selectie vertelt meer over hun ervaring met de speeddatedag.


“Net als veel collega zorginstellingen heeft Zonnehuisgroep Noord ook te maken met een tekort aan Verzorgenden IG en (met name) Verpleegkundigen. Na reorganisatie zijn wij nu weer aan het groeien en druk bezig met het inrichten van Zonnehuisgroep Noord 2.0. Wij willen meer persoonsgerichte zorg aanbieden aan onze cliënten, waarbij de cliënt de regie over zijn of haar leven zelf zo lang mogelijk behoudt. Daarnaast gaan wij werken vanuit de visie van zelforganisatie, dus bottom-up. Om deze beweging vorm te geven zoeken wij meerdere collega’s die samen met ons op expeditie willen gaan.”


Verzorgende IG en verpleegkundige
Zonnehuisgroep Noord heeft zich gericht op kandidaten die het diploma verzorgende IG of verpleegkundige (bijna) in het bezit hadden. Kandidaten konden zich aanmelden voor alle woonzorglocaties van Zonnehuisgroep Noord.
“De collega’s van de thuiszorg in die regio waren ook op deze locaties vertegenwoordigd. De speeddates werden gedaan door collega’s van Zonnehuis Thuis en de woonzorglocaties. In het kader van bottom-up werken geloven wij erin dat onze medewerkers het beste weer kunnen geven wie wij zijn, waar wij voor staan en hoe wij werken.”


Aanmelden via e-mail
Marjel vertelt dat kandidaten zich via een e-mail konden aanmelden. “Wij vroegen alleen de naam, woonplaats, vooropleiding en eventuele voorkeurslocatie door te geven. Het CV hoefden ze pas mee te nemen op de dag van de speeddate. Na het speeddaten kon de kandidaat op een formulier invullen of hij of zij interesse had in een vervolggesprek.”


Voor de promotie van het speeddaten is met name Facebook ingezet. Via de eigen Facebook pagina (Zonnehuisgroep Noord) is een like, deel en winactie opgezet, waarbij de winnaar een goodiebag kon winnen. Daarnaast heeft Zonnehuisgroep Noord een promotievideo opgenomen, waarbij 2 collega’s van de thuiszorg de speeddate dag promoten.


Kandidaten
Marjel en haar collega’s zijn tevreden over het aantal aanmeldingen: in totaal 21. “Als je bedenkt dat dit verzorgenden IG en verpleegkundigen waren, dan was dit een heel mooi aantal. Op de dag zelf hadden wij een aantal afmeldingen maar ook nog een aantal verlate aanmeldingen die uiteraard van harte welkom waren.”


Er zijn op dit moment 3 kandidaten aangenomen. “Wij merkten dat veel kandidaten echt aan proeven waren in de keuken bij de buren. Veel kandidaten zijn nog blij met hun huidige werkplek, maar toch nieuwsgierig naar de manier van werken bij een andere zorginstelling. Het maken van een overstap heeft dan vaak wat meer tijd nodig. Er lopen nog steeds gesprekken met een aantal kandidaten.”


Een van de kandidaten die naar aanleiding van de speeddateswerd aangenomen is Henk Wormmeester. Hij werkt sinds kort als Verzorgende IG voor Zonnehuis Thuis (wijkteam Zuidhorn). Hij moedigt mensen die twijfelen over een overstap naar de zorg aan om eens naar een speeddatedag te komen. “Durf jij de uitdaging te zoeken in de zorg?”


De volgende speeddatedag is op dinsdag 13 maart, tijdens de Week van Zorg en Welzijn.

Advies en ledenvoordeel