Acanthis

Acanthis

Neem contact op

aantal uren
Eekhoorn 9, 7908XH Hoogeveen

Acanthis biedt vrijwillige zorgondersteuning bij sterven

Afscheid nemen van het leven is één van de moeilijkste opdrachten die er zijn. Wie weet dat hij binnenkort zal sterven, maakt die laatste tijd het liefst zo mooi mogelijk. Dat kan thuis, bij familie en vrienden. Of juist in een hospice, omringd door behulpzame zorgverleners, in een verzorgings- of verpleeghuis.

Acanthis is er om te helpen in die slotfase van het leven. Onze zorgvrijwilligers weten hoe ze net dat beetje extra kunnen geven om het leven dat gaat eindigen zo aangenaam mogelijk te maken. Omdat ze ervaring hebben, omdat ze een training hebben gevolgd, maar vooral omdat ze toegewijd zijn.

Hoe doen ze dat? Door er te zijn en te luisteren vooral. Ze ondersteunen de familie, en staan de stervende bij, thuis, in een verzorgings- of verpleeghuis of in één van de hospices in Emmen, Hoogeveen en Meppel. Dat kan zijn door gezelschap te bieden, een maaltijd te bereiden, een potje Scrabble te spelen of bezoek te ontvangen. Wat maar nodig is. Ondersteuning van professionele zorgverleners hoort er ook bij.